kosŠr
0 tťtel
0Ft
Az ARONIA /Nero/ vagy FEKETE BERKENYE szívós, sűrű bozótot alkotó cserje, mely jól alkalmazkodik a nedves és száraz területekhez egyaránt. Gyorsan, hatékonyan termeszthető. Megbízható növény. A fényes lombozat ősszel vörössé válik, és ekkor hozza lilás-fekete termését.
Ez a cserje elvisel bármilyen körülményt: mocsaras területet, száraz homokos talajt, aszályt, sót és környezetszennyezést. Termesztése rendkívül egyszerű.
Bio termesztéssel az Ön kényelmét és egészségét szolgálja! Szereti a napos, félárnyékos helyet.
     
Az ARONIA úgy alakítható, mint egy gyümölcsfa, de dísznövényként sem utolsó, mivel az őszi bokor mesés vörös színben pompázik. Kedveli a napfényes vagy félig napos helyeket. Jól növekszik szinte minden talaj típusban. A bő terméshez fontos a víz jelenléte. A jó vízáteresztő talajokon érzi magát a legjobban. Talajbaktériumos kezeléssel szinte minden talaj megfelelővé tehető.
Késő ősszel vagy kora tavasszal érdemes telepíteni. Fontos hogy "beiszapolással" tegyük az ültető gödörbe a csemetét. Tavaszi telepítésnél azonnal megindul a növekedés.
Rendszeres permetezést nem igényel. A FEKETE BERKENYE ellenáll a kártevőknek és betegségeknek. Ideális organikus ill. bio-organikus termeléshez. Ezekben az esetekben fehér lóherét kell ültetni a sorok közé. Ez megakadályozza a gyomok növekedését.
Áprilisban és májusban buja fehér virágözönnel pompázik.
Az érés augusztusban kezdődik és tart körülbelül egy hónapig. Ajánlatos, a gyümölcsöt a fán tartani, amíg csak lehet, mivel ez javítja az ízét. Az érett gyümölcs nem rothad, nem kukacosodik. Ha a nyár mérsékelten meleg, akkor a termés rajt maradhat késő őszig sőt még télen is. Nem ritka, hogy a tavaszi metszésnél, még találunk néhány megbúvó gyümölcsszemet. Az érési folyamatban először piros, majd fekete lesz. Nagyon aromás, enyhén kesernyés-savanykás ízű.
Részleteket, elemzéseket a LETÖLTHETÕ ANYAGOK linken talál.
 
Info vonal: 0670-324-57-22
ÔĽŅ